Žydintis kraštovaizdis
Migdolų auginimas, nuo seno įprastas visose Viduržemio pajūros šalyse, Ispanijai priklausančiame Balearų salyne tebėra tradicinis. Migdolų vaisiai paprastai numušami kartimis ant brezento, patiesto po medžiais. Prastą migdolų derlingumą, kuris sudaro apie 2-5 kg vaisių iš vieno medžio, paprastai atsveria didelį plotai. Dėja, šiuo metu jų stipriai sumažėjo nes laikui bėgant seni medžiai buvo retai pakeičiami jaunesniais. Maljorkos saloje migdolų produkcija kadaise sudarė pagrindinę Ispanijos produkcijos dalį (šiuo metu ji sudaro 3%).
Ispanija užima antrą vietą pagal migdolų gavybą pasaulyje (po JAV), surinkdama apie 240 tūkst. tonų per metus, kurių beveik 80% suvartoja Europos šalys įvairiais pavidalais: džiovinti saldieji migdolai vartojami konditerijos pramonėje, karčiųjų migdolų esencija – kaip arometinė medžiaga, saldžiųjų migdolų aliejus- kosmetikoje. Pirmieji migdolų pumpuri sprogti pradeda sausio vidury, o piką pasiekia vasario vidury.